Acteur (18 – 40) gezocht voor muzikale voorstelling ‘Nachtvlinder’

Nachtvlinder is een muzikale voorstelling van de kersverse Zwolse theatergroep de Opposanten. De voorstelling volgt de gedreven muzikant Stefan die op het punt van doorbreken staat, maar zijn droom raakt uit zicht als hij steeds depressiever wordt. Hoe lang kan je sterker zijn dan je gevoel?

Over de voorstelling
Depressie en somberheid zijn nog altijd taboe, ondanks de recente toename in de coronatijd. Hoe vertel je aan mensen om je heen dat je somber bent, nog steeds somber bent, en hoe dat voelt? Er is veel onwetendheid en onbegrip. En dat terwijl jaarlijks ruim één miljoen Nederlanders antidepressiva slikken. ‘Nachtvlinder’ kan door artistieke verbeelding zorgen voor inzicht, begrip en opening voor gesprek. Tegelijk is de voorstelling een aanklacht tegen het maakbaarheidsgeloof in onze Insta-perfect-samenleving.

Nachtvlinder is een maatschappijkritische muzikale theatervoorstelling van ca. 70 minuten. De voorstelling behandelt het onderwerp depressie, zowel in verhaal als in artistieke verbeelding. De voorstelling is een hoopvol verhaal waarin humor, muziek en kwetsbaarheid wordt ingezet om aan te sluiten bij het publiek en depressie bespreekbaar te maken. 

Kijk op www.deopposanten.nl voor meer informatie over de Opposanten en de voorstelling.

Wie zoeken wij?
ACTEUR (18 – 40) voor de rol van Stefan, het hoofdpersonage van de voorstelling. Stefan is een muzikant die gelooft in hard werken, maar zichzelf langzamerhand kwijt raakt in zijn depressie.

ACTRICE : Auditieinschrijving gesloten.

Voorwaarden
We zoeken spelers met een acteeropleiding of aantoonbare ervaring, en een zangstem. Bespelen van een instrument, wonen in of om Zwolle en kennis van of ervaring met depressie zijn een pré.

Praktische informatie
Auditiedata en -locatieVrijdag 12 en zaterdag 13 maart in Zwolle tussen 11.00 en 17.00
RepetitieperiodeApril t/m juni 2021 op de woensdag en donderdag
Minimaal 15 maximaal 22 repetities
montageperiode tussen 26 juni – 3 juli; repetitieplanning volgt
SpeelbeurtenDe eerste voorstelling vindt plaats in juli 2021 in Zwolle
Afhankelijk van corona en boekingen extra speelbeurten in ‘21/’22
GageAanwezig op basis van projectprijs

Aanmelding
Stuur je aanmelding – inclusief CV – naar:

Inschrijving zolang er auditieplaatsen beschikbaar zijn