Visie en logo

Visie

De Opposanten gaan er tegenaan! Te vaak nemen we de gebaande paden en laten we ons met steeds hetzelfde verhaal in slaap sussen. Wij bieden een ander perspectief en maken onzichtbare onderwerpen zichtbaar met oog voor detail. De onderste steen moet boven en het taboe wordt niet geschuwd.

We maken complexe maatschappelijke en sociale onderwerpen invoelbaar en zichtbaar door samen te werken met ervaringsdeskundigen en experts. De Opposanten staan voor persoonlijke verbinding met makers en medemensen. Niet sociaal artistiek, maar wel artistiek sociaal. Want door elkaar beter te begrijpen, wordt de wereld een klein beetje mooier.

Lees meer over artistiek leider Wietse Klok…

Logo

Het hert staat symbool voor het karakter van de Opposanten. Net als herten zijn wij strijdbaar en trots. Herten zijn krachtig en kwetsbaar tegelijk. Ze zijn de koning van het bos, geen roofdier, maar soms wel prooi. Het hert is een toonbeeld van de schoonheid die wij willen creëren. Herten zijn groepsdieren die samenwerken in het belang van de roedel, ook al mag het daarbij soms schuren. Wij willen niet alleen sterk en fascinerend zijn als het volwassen hert, maar evengoed nieuwsgierig en benaderbaar als het hertenkalfje.